Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Szigetelne? Ne féljen a legendáktól!

2021.11.08.
Hír

Minden beruházásról érvek és ellenérvek mellett döntünk. Arról már rengeteget olvashattunk, hogy miért érdemes szigetelni az otthonunkat, de itt is folyton jönnek szembe ezzel ellentétes vélemények. Nos, szinte mindegyik tévhit, mutatjuk is a leggyakoribbakat.

A mai szigetelőanyagokkal én is elbánok, elég megvenni őket.

Persze, már az alapanyag sem olcsó, de ne feledjük: kevés olyan hosszú távú befektetés van, mint a szigetelés. Ez is egy szakma. Ha azt hisszük, elég, ha az alapanyagokat házilag feldobáljuk a falra, lehet, hogy spórolás helyett a befektetett pénzünk feleslegesen elúszik. Ha már belevágunk, kár lenne ezen spórolni.Az alapanyagnál csak a vastagság számít

Koránt sem. Még a szinte azonos alapanyagok hatásfoka is jelentősen eltérhet, mondjuk olyan adalékoknak köszönhetően, mint grafit – előfordulhat, hogy a vékonyabb a hatékonyabb. A legjobb, ha szakember segítségét kérjük.


Úgyse térül meg

Akár 5 év alatt megtérül a befektetés, és van olyan ma forgalmazott szigetelőanyag, amelynek élettartamát még csak becsülni tudják, de az biztos, hogy unokáink is látni fogják – a hasznát.


5 centi bőven elég

Nos, ez már a szigetelésre sem igaz, a gondos gazdák jó ideje a többszörösét teszik a falakra. Főleg azért, mert a legtöbb anyagra a szigetelés vastagságától függetlenül szükség van, azaz messze nem igaz, hogy a dupla-tripla vastagság ennyivel drágább is, ám a haszna hosszútávon ennek a sokszorosa.

Nem lélegezik a fal, jön a penész

Éppen ellenkezőleg. A házat alapvetően nem a falakon át szellőztetjük. A penész a hideg felületeken jelenik meg a nedvesség lecsapódásával. Márpedig ha nem akarunk hideg falakat, annak az egyetlen járható útja a hőszigetelés. A penész valójában más korszerűsítési munka nem kívánt eredménye: a túl jól záródó ablakok, a nem megfelelő, ezért hideg felületeket hagyó szigetelés.

Egyes szigetelőanyagok ártalmasak

Divat ma ezt mondani, például a polisztirol anyagokra, de nem lehet véletlen, hogy a legtöbb élelmiszert is ebbe csomagolják. Ráadásul még a klímára gyakorolt hatása is ezzel ellentétes: otthonunkkal évtizedeken át a káros anyag töredékét bocsátjuk ki, mint nélküle.

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad!!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

A hőszigetelt ház előnyét csak télen élvezhetjük.

A hőszigetelőanyagok kiválasztásánál nem csak a vastagság, hanem az anyagminőség is számít.

A házakat a falakon át szellőztetjük.

A hőszigetelés egy megtérülő befektetés.