Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Rétegesen öltöztetett házak - Magastető

2021.12.07.
Hír

Télen mindig kapjuk a jótanácsot, hogy öltözködjünk rétegesen, mert úgy nem fogunk megfázni. De jó ötlet-e, ha a házunkra is több rétegben kerül fel a hőszigetelés? Nézzük meg, mi a helyzet az épület különböző szigetelendő részein.

Magastetőket ma már ritkán szigetelnek egy rétegben. Tetőink a jelenlegi, túl szigorúnak nem nevezhető hőtechnikai előírások szerint is 16-20 cm vastag hőszigetelést igényelnek. Magastetők esetében hagyományosan a szarufák közé helyezik a szigetelést, ez viszont a megszokott szarufa méretek mellett, teljesen kitöltött szarufaköz és páraáteresztő („lélegző”) külső fólia esetében sem nagyon lehet több, mint 15 cm. A többlet hőszigetelés kis költséggel elhelyezhető a belső oldalon a szarufákra keresztbe elhelyezett segéd lécváz közé, amivel a szerkezet hőhidasságát is csökkenthetjük. 

Felújítások esetén, amikor a szarufák között 5-8 cm vastag hőszigetelést találunk, akár a három rétegű hőszigetelés is elképzelhető. A felülről megbontott tetőről az ellenléc és a cserépléc eltávolítása után a meglevő hőszigetelésre párazáró fóliát kell fektetni, majd kiegészítő, nem teherhordó hőszigetelést (pl.: Klemmfix®) helyezünk el, amivel egybefüggő, sík felületet tudunk kialakítani a szarufák felső, külső oldala mentén. Erre a felületre kell a nagy teherbírású, Manzárd Grafit® hőszigetelő táblákat elhelyezni. A páraáteresztő fólia elhelyezése után lehet az ellenlécet a hőszigetelésen keresztül a szarufákhoz rögzíteni, majd a cserépléc és a héjalás visszahelyezésével lehet a munkát befejezni.

További információ alkalmazásokról és termékekről:

https://www.austrotherm.hu/alkalmazas/magastetok/magasteto-hoszigetelese

https://youtu.be/4i-gu1bn_6A (Austrotherm Manzárd Grafit Kivitelezési videó)

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad!!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

Magastetőket jellemzően egy rétegben szigetelnek.