Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Padlap - Csináld magad!

2021.09.01.
Újdonság

Utólagos hőszigetelés alatt többnyire a homlokzat szigetelést értjük, pedig egy négyzetméterre vetítve a legtöbb hő a tetőn/padláson keresztül távozik egy családi házból.

A homlokzat látható, látványos felület, a hibás munkát nap-mint-nap látja mindenki – és mi is. Itt nem lehet hibázni, a munkát szakemberre kell bízni. Más eset a padlástér, aminek szigetelése nem igényel szaktudást, az egyszerű kivitelezés házilagosan is megoldható.

A legegyszerűbb megoldás a faforgács lapos hőszigetelés, a Padlap. Ez bírja a terhelést, a fél négyzetméteres táblák elég kicsik, hogy egy szűk padlásfeljárón is egyszerűen felvigyük akár egyedül is, és a súlya sem túl megterhelő, a hőszigetelés vastagsága akár 30 cm is lehet. Az egyes elemeket nem szükséges összeragasztani, sem a födémhez rögzíteni, különösen akkor nem, ha későbbi tetőtérbeépítést tervezünk. A fél tábla eltolásban elhelyezett táblák sík, terhelhető felületet hoznak létre, így a padlás tárolásra alkalmas marad a hőszigetelés után is. A Padlap annyiban különleges az Austrotherm kínálatában, hogy raklapos termék, a raklapnak betétdíja van.

 

A kivitelezés animációs videón is megtekinthető itt.

 

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad!!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

Mekkora a Padlap táblamérete?

Mi alegnagyobb hőszigetelési vastagság a Padlap esetében?

Le kell ragasztani a födémre a táblákat?