Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Felújítás? Kezdjük a hőszigeteléssel!

Gazdaságosan fenntartható, energiahatékony otthonok Austrotherm hőszigeteléssel

2023.02.01.
Lecke

Hazánkban körülbelül négymillió lakott lakás van, melyek különböző időkben, különféle energetikai színvonalon épültek. Ma hozzávetőleg 2 millió olyan családi házat használunk, melyek 1980 előtt – vagyis az első olajválság, az épületenergetikai felvilágosodás előtt épültek. Magyarországon a hőszigetelt családi házak aránya 25%, vagyis másfél millió ház szorul sürgősen felújításra.

Ez az arány rendkívül alacsony, ha a hasonló klimatikus adottságú országokhoz viszonyítjuk. Németországban 90 %, Ausztriában 80%, de Lengyelország is 59%-kal büszkélkedhet. Ha nem szeretnénk, hogy a családi kassza egyensúlya attól függjön, hogy éppen milyen áron lehet beszerezni a gázt vagy a tűzifát, akkor radikálisan csökkenteni kell az energiafelhasználásunkat.


A minimális energiaigényű épületek nincsenek kiszolgáltatva sem a gázszolgálatóknak, sem az energia termelőinek. Amikor az energiaárak rövid távon is ilyen hektikusan változnak, akkor a család anyagi biztonsága csak jól szigetelt épületben képzelhető el.

 

Ezt a grafikát megtalálod az Austrotherm honlapjának Kereskedői zóna részében. Ezt és további képeket is letölthetsz innen. 
 

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

Magyarországon a hőszigetelt családi házak aránya

Ez az arány hasonló klimatikus adottságú országokhoz képest...