Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Az EPS gyártása energiatakarékos

2022.06.29.
Lecke

Az Európai Unió célul tűzte ki az épületek energia szükségletének csökkentését. Azonban a szigetelő anyagokat is lehetőleg kevés energiával kell előállítani. A csekély nyersanyag szükséglet (98 % levegő, 2 % polisztirol) és a takarékos előállítás miatt az EPS előállítása összességében kevesebb energia felhasználással jár, mint annak „ökológiai alternatívái“ úgymint az ásványi hab vagy a fagyapot. Részleteket a környezeti termékdeklarációk tartalmaznak az ISO 14025 szerint.

 

A gyártási energia (beleértve a nyersanyag felhasználást) magában foglalja a teljes megújuló és nem megújuló (fosszilis) primer energiát valamint a másodlagos tüzelőanyagokból nyert energiát. Az EPS számára az élettartam végén számos értékesülési lehetőség nyílik. Az ezzel elérhető energia jóváírást a fent megadott értékek nem tartalmazzák.
Egy, a 70-es években elkészült épület felújítása EPS lemezekkel a teljes gyártási energia megtérülését eredményezi 2 - 4 hónap alatt. A teljes élettartamot tekintve az energia bevitel 200-szorosan is megtérülhet. Minden m³ EPS annyi energiát takarít meg, amivel egy személygépkocsi 30.000 km-t tehet meg.

 

További információ: 

https://www.austrotherm.hu/letoeltesek/koernyezetvedelmi-termeknyilatkozatok 

 

Mivel ez a lecke korábbi kampányunkhoz kapcsolódik, a kérdések helyes megválaszolása nem növeli az Ön pontszámát.

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad!!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

1. Az EPS 92%-ban levegőből áll.

2. Minden m³ EPS annyi energiát takarít meg, amivel egy személygépkocsi 30.000 km-t tehet meg.