Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Austrotherm szigetelési egypercesek - 4. Gyártás

2022.10.18.
Lecke

Az AUSTROTHERM expandált polisztirolhab termékek alapanyaga polimerizált sztirolgyöngy. A sztirol maga megtalálható a természetben, bár ma már nem a növényi alapanyagból állítják elő.

Expandált polisztirol termékek gyártása során első lépés az előhabosítás, mikor a gyöngyök eredeti térfogatuk 20-50-szeresére duzzadnak.


Grafitos polisztirol gyöngyög az előhabosítóban. 


A tömbhabosítás során zárt sablonba töltött polisztirol gyöngyök összetapadnak, majd a kizsaluzott blokkokat átmeneti tárolás után fűtőszálas vágóberendezésekkel lapokra, ill. egyedi igény esetén a kívánt alakra és méretre vágjuk. Ezzel az eljárással készülnek a szürke színű, fokozott hőszigetelő képességű GRAFIT® lemezek is.


A vágósor egy komplex technológiai egység, mely a blokkokból becsomagolt készterméket állít elő. Az egyedi vágástechnológia garancia arra, hogy méretpontos, sík vágási felülettel rendelkező hőszigetelő lemezek készüljenek. 

A formahabosított termékek gyártása során a zárt „sablon” táblaméretű. Egy gyártási ütemben így egy-egy hőszigetelő tábla készül. A gyártási eljárás különleges tulajdonságú (pl. nedvességnek ellenálló) alapanyagok felhasználására is alkalmas, a termékek műszaki tulajdonságai pedig igen nagy pontosságúak.


Az AUSTROTHERM EXPERT® FIX nagy szilárdságú formahabosított expandált polisztirol hőszigetelő lemez. A fokozott felületi bordázottság miatt jól tapad rá a vakolat, és a betonnal is szilárd kötést ad, így a hőhidak szigetelésére különösen alkalmas. Homlokzati hőszigetelő rendszerekben a lábazati és a fogadószinti felületeken jól alkalmazható, igen csekély vízfelvétele és nagy nyomószilárdsága miatt.Az extrudált habokat, mint a nevük is utal rá, fűtött extruderrel gyártják. A víztiszta polisztirolhoz az extruderben adják a habosító anyagot, a szinező- és egyéb, a termék tulajdonságait befolyásoló adalékanyagokat. A lemezben készülő termékeket pihentetés után vágjuk pontos méretre.


Az AUSTROTHERM rózsaszínű extrudált polisztirol hab zárt cellaszerkezetű anyag, vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik.

 

 

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

Polisztirol termékeink gyártása során az alapanyagot jelentősen megduzzasztják.

Formahabosított termékek gyártása blokkokban történik.